Létezik-e Zsírégetés? Van-e biztos módszer?! Íme a Titok!!!

2014.10.07 12:34

"Zsírégetés" NINCS!!!

 

 

"ZSÍRÉGETÉS" EGÉSZSÉGES KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT A SZERVEZETBEN ÉHEZÉS ÉS MOZGÁS SORÁN SEM MEGY VÉGBE!!! 

 

 

    Zsírt maximum szalonnasütéskor égetünk. A legfontosabb tényezőt felejtjük el ezzel a témakörrel kapcsolatban: a szervezet legfontosabb raktára a Zsír! Előbb éget el szénhidrátból, illetve izomzatunkból mintsem a végszükséget jelentő zsírhoz nyúljon. Lefordítva: ha megnöveljük a mozgást, ám ehhez még az éhezés határát súróló étrendet is párosítunk, akkor súlyunk ugyan csökkeni fog, de ez semmi mást nem eredményez mint egy elpuhult, löttyedt fizikumot. Aki feltalálta a mérleget, valószínű csakis magának okozott vele örömet, mert a legnagyobb hiba mikor belekezdünk az edzésbe, hogy a súlyunkat akarjuk x kilóra redukálni. Fel kéne fognunk végre, hogy a ruha és a tükör a mi barátunk, a mérleg pedig naponta mást mutathat és kedvünket szegheti. Főleg ha végre elkezdünk rendesen Életmódot váltani s ne adj isten súlyunk az első időszakban stagnál, vagy akár nőhet is picit. Ez semmi mást nem jelent mint izomzatunk feltöltődését, mivel a rendszertelen étkezéseket felváltotta a megfelelő étrend.

 

 

    Ha koplalással, éhezéssel szeretnénk fogyni mindig tartsuk azt a tényt észben, hogy mindeközben izomraktárainakt fogja kiüríteni és leépíteni testünk legelőször, s 10 kilós fogyásunkból kb. 2 kg lesz a tényleges zsírálommány. 

 

Mikor fogunk súlyt veszíteni optimálisan?

    - Kalóriadeficitben vagyunk, azaz több kalóriát égetünk el a nap, a hét, a hónap folyamán mint amennyit beviszünk. Ez a Tény alátámasztja: a kanapén ülve és hektikusan étkezve sosem fog megvalósulni a fogyás. Illetve megvalósul koplalással, de ugyebár abból vajmi kevés a zsírszövet. Persze ha az a célunk hogy a ruha jól álljon akkor koplaljunk nyugodtan, de ne csodálkozzunk hogy alatta milyen látvány fogad majd a tükörben. 

    - Nem visszük le túlságosan a bevitt kalóriák számát, illetve odafigyelünk mi teszi ki ezeket a tényleges értékeket (nem mindegy hogy 1000 kalóriát hamburgerből vagy csirkemellből viszünk be). Sosem érhetünk el az éhezéshez közeli állapotot! Arról nem is beszélve hogy eléhezve a szervezet kevésbé energikus, és ingerlékenyebb is, ami hosszútávon nem tartható!

    - Úgy állítjuk be a tápanyagok arányát étrendünkben, hogy a szervezetet rákényszerítsük minél több zsír felhasználására, az izomzat és energiánk megőrzése mellett. (nem kapszulákról beszélünk, hanem rendes, főtt ételekről! Mert lehet beiktatni táplálékkiegészítőket, azért valljuk be, ez az időhiány leküzdéséhez nyújt segítséget. Mert tény hogy a rendes ételeknél sosem lesz jobb táplálékunk!)

    - Mozgásformák kombinációját választjuk: amely párosítás egyrész megfelelő kalóriát éget (aerob vagy köredzések); másrész megfelelően stimulálja izomzatunkat (súlyzós terhelés). Ez a képlet az egyik leghatásosabb eredményt hozhatja, de ha más lemegyünk úszni heti háromszor akkor is előrébb járunk!

 

Kalóriák

 

Mivel érhető el a maximális zsírfelhasználás?

 
 
Ideális étrend
 
     Egyet tudnod kell: ebben a csatában nem a zsír a fő ellenség. Szervezetünk elsődleges energiaforrásként mindig is szénhidrátokat fog felhasználni. Épp ezért ha vércukorszintünk mindig az egekben van, illetve folyton ingadoztatjuk s nem egy szinten próbáljuk tartani (glikémiás index a tápanyagoknál), sosem fogunk zsírból veszíteni. Első körben az elfogysztott szénhidrátokat hasznosítja, a másodlagos energiaforrás pedig az izomzatban raktározott szénhidrátok lesznek (a glikogén). Ez több órát jelentő energiát jelent. Miután ez a 4-5 órának megfelelő energia elfogy maximum csak akkor fog zsírhoz nyúlni testünk. Éppen ezért ne csupán a mozgás során vizualizáljuk fogyásunkat, hanem egész nap figyeljünk oda a szénhidrátbevitelre. Mert ennek az összetevőnek a rendszertelensége fogja okozni stagnálásunkat.
 
Szénhidrátok
 
"Oh, csak esténként 2 pohár bort iszunk..."
 
    Ám a szénhidrátok csökkentésével (csökkentés nem teljes kiiktatás!); még csak félúton járunk. Elméletileg a szakavatott edzők saját magukon tapasztalt táplálkozási szokások, s a vendég egyéni jellemzői alapján, a megfelelő Fehérjebevitelt is elő kell hogy írják. Ezek az izomzat építőkövei. Ezek óvják meg szervezetünket attól, hogy ne izomból veszítsünk a fogyás során. 
 
 

Miért is olyan fontos az izomzat megőrzése?!

 
 
    Sokan úgy mennek le a terembe, hogy "nem akarnak túl izmosak lenni". Nos, a megfelelő edzés és táplálkozás mellet Sincs szó erről. Akik a fejünkben élnek, kezdve Arnoldtól a mai kor szörnyeteg testépítőin s kigyúrt hölgyversenyzőin át, napjuk minden pillanatában annak élnek hogy mindent kipréseljenek magukból. A mi célunk Önmagunk legyőzése, lustaságunk elűzése, s egy ideális fizikum kialakítása legyen. Még ha genetikailag a szerencsésebbek közé is tartozunk, akkor sem árt odafigyelnünk magunkra, mert ki tudja mikor jön el a pillanat hogy a felelőtlen falórohamok következményei meglátszanak testünk külső s ami még fontosabb belső jegyein. Az emberi test alakját az izmok határozzák meg. A fogyásod csakis akkor lesz ESZTÉTIKAILAG előnyös ha izomzatodból megőrzől annyit amennyit csak természetes módon lehetséges. Táplálkozással, edzéssel és pihenéssel. Ami lényegbevágó hogy minél több izom van rajtad annál több kalóriára is lesz szükséged a megőrzéséhez. Nem lehet almákon, ananászon vagy 3 db joghurton élni egész nap. Mindig legyen a fejedben a lista: sovány húsok, halak, tojás, zsírszegény túró, fehérjekészítmények, totu, tofu. Szénhidrátok módjával: rizsek, pászka, édesburgonya, teljes kiőrlésű tészták. Zöldségek és víz minden mennyiségben!
 
 

Konklúzió

 
    Teljesen mindegy mennyit olvasol a témáról. Elképzelhető az is hogy mindennel eddig is tisztában voltál,amit ez a cikk kínált. Ám mégis a könnyebb megoldást választod. Megrendeled az aktuálisan sztárolt ételkiszállítást; befizetsz a legújabb fogyikúrára; elhiszel mindent a kigyúrt edződnek (vagy épp az elhízott edződnek), aki étrendet még véletlenül sem ad. Rákölthetsz bármennyit az egészséges életmód illúziójára, ha nem találsz magadnak 1 szabad órát amíg a másnapi egész napi ételeidet elkészíted és bedobozolod, addig apró lépésekben lesz némi változás a külsődben, de érdemi változást SOHA NEM FOGSZ ELÉRNI. Minden más csak a lelkel megnuygatására, s mások pénztárcájénak megtömésére szolgál. Te döntesz, mennyi pénzt és energiát dobsz ki az ablakon. Addig is ismételgesd magadban: életmódváltás...Életmódváltás...ÉLETMÓDVÁLTÁS!!!! Keress recepteket, tapasztald meg mi jó Saját fizikumodnak, heti 1-2 étkezéssel hódolj a kulináris élvezeteknek, s felejtsd el a cillikus diétákat! Senki, ismétlem senki nem tudja ezt megtenni helyetted...legfeljebb kísérni tud Utadon!;)
 
 
                  Inaktív életmód     =>       VS    Sport és megtervezett Étrend = Életmódváltás
             és rendszertelen étkezés