Miért nem tudok lefogyni?!

2015.04.19 13:35

 

Tévhitek a diétában

 
Ezt az ábrát memorizáld...hogy betartod-e, az csakis Rajtad múlik
 

Nem eszel rendesen

 
    Sokan a mai napig azt hiszik, hogy a kevés étkezés, és az esti vacsora teljes elhagyása (este 18.00 után tilos enni elv), meg fogja hozni a kívánt fogyást. Igen, valóban ez rövid távú megoldásnak elég, de mindig tudnod kell, hogy az alacsony kalóriás étrendek bizony a szénhidrát raktáraid, és az izmok elfogyásával járnak, így a 10 kiló fogyásodból, nyugodtan kalkulálj 7-8 kilót ennek. A többi valóban zsír lesz. A szervezet kívülről halad befelé, mikor a szükségletek próbálja fedezni. "Sajnos" a túléléshez jobban fogja biztosítani a zsírpárnáid megtartását, mint izmaidét. Ezért tudomány a személyre szabott étrend kiszámítása, s ezért Életmódváltással működik csak ez az egész testkompozíció váltásos téma.
 
Ez remek, de mellé ehetsz nyugodtan fehérjeforrásokat és zöldséget
 
 

Egy csalás nem csalás

 
    Tegyük fel, hogy nagyjából, a saját életritmusodnak megfelelően tartod már az előírt étrendet. Ekkor jön be a képbe a "csaló étkezés". A legtöbben ott hibáznak, hogy bár heti kétszer is belecsalhatnának étrendjükbe, inkább napi szinten még mindig bele-belekóstolnak a finomságokba. Két-három pohár bor esténként, egy kis süti délben. Igazából be sem vallják maguknak hogy bizony ez plusz kalória, s az egészséges ételek mellett is ez bizony ugyanúgy zsírfelhalmozódást eredményezhet.
 
 
 

Nem mozogsz eleget

 
    Az edzésben egy elv létezik: minél többet mozogsz annál több kalória ég. Lehet kifogásokat kereni, de az otthoni tévézéstől akkor sem fog semmi történni. Szóval önmagában az Étrend rengeteget segít, de a tréning és a főzés kombinációja fogja hozni az igazi eredményeket. Felejtsd el a 70 % étkezés - 30 % edzés elvét: önmagadhoz képest 100 % étkezés - 100 % edzés létezik!
 
 
 

Nem vagy következetes

 
    Bizony bizony mindezek mellet a legfontosabb, ami nélkül egyik elv sem működik: hogy csináld folyamatosan, ne szakítsd meg hosszú időkre és légy kitartó! Mert ha ez nincs meg, mindig is a rövid távú megoldást fogod keresni, s újra fellapozod valamelyik női magazint az épp aktuális alakformálási tanácsokért.
 

 

 
 
"Néha elcsúszhatsz, de az Utadról sose térj le!"- Zsembery Károly személyi edző