A Kockás has Mítosza

2014.08.19 14:13

 

"De én nem akarok túl izmos lenni az edzéstől!!!"

 
 
    A magazinok címlapjain nap mint nap láthatunk tökéletes fizikumú, kerek formákkal és ideális izmokkal megáldott embereket. Mielőtt azonban kitűzzük a Célt, hogy márpedig a 36. oldalon leírt diéta szerint mi is elérjük ezt a formát, olvassunk egy picit tovább. 
    Ami a legfontosabb: Példaképekre szükségünk van, hogy motivációt nyerjünk Önmagunknak. Így ne irigykedve nézzük az utcán vagy a teremben a nálunknál jobban fejlődőket, hanem próbáljunk megtenni mindent, hogy kitoljuk természetes módon Genetikai Határainkat. Mert lehet az illető 20 éve edzz már, s testalkata a gyors anyagcseréjű emberekhez tartozik. Mi pedig nehezen emésztünk, de ha emellé még rossz ételeket is fogyasztunk, akkor valóban évekig egy helyben fogunk toporogni. 
    E cikk csak érintőlegesen említi meg, hogy a fitness és testépítés világában igenis előfordulnak olyan szerek, amelyek hihetetlen változásokat képesek elérni testünkkel, s ami még kecsegtetőbb: rövid idő alatt. Ezek a vényre kapható, önállóan nem beszerezhető, kúraszerűen alkalmazható anyagok NEM összekeverendőek a hosszútávon használható, legális és bevizsgált táplálékkiegészítőkkel, melyek szedésében a szakavatott eladó vagy az edző segíthet.
    Írásunk most nem tér ki az illegális anyagok hatásmehanizmusára, s arra sem hogy sok profi, vagy félprofi sportoló, filmsztár, énekes törekszik a lehető legjobb fizikum elérésére... s emlékezhetünk Akhilleusz döntésére: a hosszú élet helyett, neve örök fennmaradását választotta.
    Az alábbi sorok azt fogják bemutatni, hogy Mindenki számára elérhető ételekkel s táplálékkiegészítőkkel hogyan lehet elérni egy zsírmentes fizikumot. S hogy ennek ellenére miért nem sikerül sokaknak? A válasz egyszerű: mert dolgozunk; gyereket nevelünk; nincs motiváció; vacsora lesz a haverokkal minden pénteken; mert rossz napom volt, a süti meg épp rám mosolygott a hűtőben; mert olyan jól esett az a 3 pohár bor este.
    
 

Saját tapasztalataim a következők

    Akármennyire akarunk tudományosan hozzáállni a dolgokhoz, ha nem veresenyre készülünk, "csupán" zsírt akarunk veszíteni adott idő alatt, s az erdményt közel kompetetitív formára akarjuk alakítani, akkor: Szenvednünk kell!!! A 24 óra ugyanolyan hosszú lesz, a negatív hatások a nap folyamán ugyanúgy hatnak ránk, a munkánkat ugyanúgy el kell végeznünk... s a hajtás végére nem lesz ott az a kis csoki, süti vagy a finom pizza amit megrendeltünk. Saját, 2008-as, 3,5 hónapi tartó diétám tapasztalatai a következők... s a lenti sorokkal több száz oldal olvasást megspórólhatunk, ha képesek vagyunk Minden nap natúr halat és puffasztott rizst enni... heti 5-ször 1-1,5 órát edzzenei és 1,5 órát cardiozni. 
 

122 kg                       82 kg

A két kép közötti időkülönbség 3,5 hónap
 
 
Diéta 2008
 
 
 
 
 
A hónapok során Kizárólag, grammra pontosan kiszámított, fogyasztható ételek:
 
 
Só és fűszermentes natúr halfilé párolva
 
 
Sótlan párolt brokkoli
 
 
 
Sótlan puffasztott rizs, naponta ingadoztatva a mennyiséget
 
 
Bármilyen nekünk tetsző: aminosav; glutamin; multivitamin és anyagcserefokózó (2008-ban még "ReForm" néven futott)
 
 
    Akármennyire is szeretnénk abban keresni a magyarázatot, hogy fogtam 3 fajta injekciót és 2 szteroidtablettát, s semmi más dolgom nem volt mint edzzegetni, "sajnos" a megoldás ennél bonyolultabb... Igenis el lehet érni ilyen minőséget - sőt megfelelő genetikával akár jobbat is - csupán jelentős izomtömegbeli különbség lesz egy versenyzői fizikumhoz képest. Ez a naturál testépítés, ami kiegészítők kombinációját alkalmazza, ám nem használ fel semmilyen a hormonrendszerre mesterségesen ható anyagot.
    A másik jelentős megjegyzés: mivel én alapjában véve a hízékonyabb csoporthoz tartozom, ez a diétás ciklus remek volt arra hogy megismerjem testem határait... ám hosszútávon nem tartható mert: az alacsony szénhidrát, s a monoton étkezések negatívan hatnak az ember hangulatára, s túl sokáig nem szabad 5-6 % környékén tartani testzsírunkat, mert hosszútávon egészségtelen... hacsak nem ilyen genetikával születtünk.
    Meglátásom szerint: akinek nincs valamilyen betegsége, az képes jelentősen átformálni testét... ám az edzés kevés ehhez. Én akkor is edzzettem mikor 122 kilós voltam... csupán tudatlanságomból fakadóan annyit ettem amennyi belém fért... mert azt hittem így növök nagyra. Ez sikerült is, csak nem izomtömegben... Ezért érdemes felkeresni az edzőt, aki irányt mutat a sok olvasott cikk, edzésvideó, s megannyi fejlődésmentes év után egy Célorientált Életmód felé. 
 
 
Nem mindegy testünk miből tevődik össze. Soha ne a mérleget ostromoljuk meg reggelente, hanem a tükröt és a kifogyott ruháinkat tekintsük mérvadónak!
 

Végső konklúzió: LifeLong Étrend

 
    Átlagemberként is sikerül sportos fzikumot elérnünk, de ne a tökéletesen lepucolt testre törekedjünk. A kockák a hason 10-12 % mellett is látszanak, a nőknél pedig érdemes azért 15-20 % körül mozogni, hogy a hormonháztartás megfelelően működjön. Törekedjünk egy olyan Étrendre, amelyet tudunk tartani, mert ha 3-4 hónapos csúcsdiétát tartunk felmerül a kérdés: s mi lesz utána? Inkább közben iktassunk be heti 1-2 kalóriadúsabb éttermi étkezést, minthogy egy hosszú ciklus után szétzabáljuk magunkat, és 5 nap alatt elrontsuk az egész eredményt.
 
 
 
 
    A Tartós Fogyás ebben segít: hisz abban hogy a csodatabletták és csoda edzésmódszerek helyett a szakmai irányítás, s a tréningre vágyók otthoni konyhatudátásának bővítése Eredményre vezet... Igaz mindig jobb azt hallani: ülj otthon, edzz flabelossal, és szedd be ezt a piros kapszulát, a hatás garantált. Félreértés ne essék, biztosan több módszertől is fogyni fogunk, s valakinek ez is használ...de azt már vitatom, hogy a fogyás jelentős része zsírból történne... mert sose feledjük, ha fogyunk 10 kilót 4 hét alatt, egy 1000 kalóriás étrendtől és sok sok aerob mozgástól, abból lehet hogy csak 3 kiló a zsír, a többi az izomzat "elsorvadása", a szénhidrát raktáraink kiürülése és a víz távozása a szervezetünkből. Lefogyni mindig könnyebb, mint megtartani az eredményt. Ha fejlesztjük a muszkuláris vázat, a fogyás is sokkal látványosabb lesz. Egy szó mint száz: marketing szempontból nem mindig szerencsés megmondani az embereknek a "tutit"... de a tapasztalat azt mutatja, bármennyit elkölthetünk edzőre, fogyiporokra és kajarendelésre... hosszútávon a leghatékonyabb megoldás az, ha magunk vásárolunk, magunk mérjük ki az adagokat, s elvisszük magunkkal napközbére. S emellett heti egy-két alkalommal kiélvezzük a kalóriadús ételeket is. Persze aki csak lelke megnyugatása végett jár le a terembe, s nem célja hogy 2 év múlva a tükörbe nézve elismerően bólintson... az tekintse semmisnek mondandómat.;)
 
 
    S nem utolsó sorban törekedjünk a belső egyensúlyra. Amikor ráérzünk a mozgás s az egészség nyújtotta Örömre, próbáljuk meg azt környezetünkkel is éreztetni, hiszen nincs annál jobb érzés mikor párunk támogat abban, hogy minden nap Együtt haladjunk a Célunk felé. Amíg Önmagunkkal nem kerülünk összhangba, addig testünk sem fog reagálni a megfelelő módon. S addig újra s újra az evésbe fogunk menekülni, mert amit megettünk... az már a miénk, s nem veheti el azt senki sem... Váltsunk Szemléletet, váltsunk Életmódot: s ne feltétlenül hétfői kezdettel.........;)
 
 
Enélkül...nehéz lesz:/
Bármilyen ételt készítsünk is, ki kell porcióznunk, különben nem tudjuk miből mennyit fogyasztunk
A kép illusztrációul szolgáljon: akár mind a 3 vagy 4 étkezésünk más ételekből tevődhet össze: tojás, csirke, marha, hal túró stb.
Időhiány és kényelem szempontjából 1-2 fehérjeturmixot is ledönthetünk utazás vagy meeting alatt;)
 
 
   Ez a cikk a Tartós Fogyás szakmai ajánlásával jött létre, hosszú évek tapasztalatai alapján:
     
LifeLong Étrend
 

Akik hisznek a módszerben

www.tartos-fogyas.com/news/szemelyi-edzes-a-fejlodes-kulcsa/

 

Receptek: hogy ne undd halálra magad a csirkétől

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Általános étrend, sportoló Hölgyek számára

 
 
 

Ints búcsút a "férfias pocaknak"

 
 
 
 
 

www.tartos-fogyas.com

kontakt: personal1983trainer@gmail.com